De activiteiten van SPBS worden sinds 1 januari 2016 grotendeels voortgezet in de BIZ Halfweg-Molenwatering, bezoek de website van de BIZ voor het laatste nieuws >>

 • Menu

 • Meldpunt


  Overlast?
  Meld het!
  >>>
 • Archief

 • Werkgeversservicepunt


  Het werkgeversservicepunt Nissewaard maakt van gemotiveerde kandidaten uitstekende arbeidskrachten voor uw organisatie.

  Lees meer >>
 • Weer & Verkeer


  Weersverwachting
  Spijkenisse
  Weeronline.nl - Meer weer in Spijkenisseweeronline.nl Altijd jouw weer

 • Duurzaam ondernemen

  DUURZAAM ONDERNEMEN EN KOSTEN BESPAREN? 15% KORTING VOOR SPBS-LEDEN!

  Vraagt de milieudienst DCMR u om een energie- of waterbesparingsplan of afvalpreventieplan op te stellen? Vragen uw klanten en opdrachtgevers wat u doet aan duurzaam of maatschappelijk verantwoord ondernemen? Wilt u kosten besparen op uw energieverbruik, afval of vervoer? Of wilt u bewustwording of gedragsverandering bij uw medewerkers bereiken op het gebied van energie, afval, vervoer of veiligheid?

  Stichting Stimular helpt u en biedt SPBS-leden 15% korting op al haar diensten

  Voldoen aan milieuwetgeving

  Bedrijven zijn wettelijk verplicht om alle besparende maatregelen die zich binnen 5 jaar terugverdienen uit te voeren. Hierbij wordt vooral naar energiebesparing gevraagd, soms ook naar afval en water. Milieudienst DCMR kan u vragen aan te tonen dat u alle maatregelen met een terugverdientijd tot 5 jaar heeft uitgevoerd of u een besparingsonderzoek opleggen. Stimular voert deze onderzoeken voor u uit volgens de eisen die DCMR hier aan stelt.

  Vragen van klanten en opdrachtgevers

  Klanten en opdrachtgevers stellen steeds vaker vragen over de duurzaamheid van leveranciers. Zij vragen om aan te tonen wat u doet aan duurzaam ondernemen of om een certificaat te behalen. Stimular helpt om zichtbaar te maken wat u doet aan duurzaam ondernemen, bijvoorbeeld met een duurzaamheidsvisie, actieplan of duurzaamheidsverslag. Ook begeleidt Stimular u op weg naar certificering voor diverse certificaten. Voorbeelden zijn ISO14001, CO2-Prestatieladder, MVO-prestatieladder, Green Key (recreatie) en de Lean and Green Award (transport en verladers).

  Kostenbesparing

  Uitvoeren van duurzaamheidsmaatregelen loont. U bespaart immers op energiekosten, kosten voor afvalinzameling of vervoerskosten. Stimular brengt de quick-wins voor u in beeld in een scan. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een energiescan, afvalscan, mobiliteitsscan of een integrale duurzaamheidsscan. Of een scan gericht op een verhuizing of verbouwing.

  Bewustwording en gedrag

  De duurzaamheid van uw bedrijf valt of staat met het gedrag van uw medewerkers. Het veranderen van gedrag is niet eenvoudig. Stimular denkt met u mee over het vergroten van draagvlak en het verankeren van duurzaam en veilig gedrag binnen uw bedrijf. Stimular bereidt een campagne voor en helpt desgewenst bij de uitvoering daarvan.

  Gratis online instrumenten

  Stimular heeft enkele online instrumenten ontwikkeld die u gratis worden aangeboden door de gemeente Spijkenisse. De Milieubarometer is een online meetinstrument dat de milieuprestatie, CO2-footprint en milieukosten van uw bedrijf zichtbaar maakt. Een gratis startaccount maakt u aan via https://online.milieubarometer.nl/aanmelden/stadsregio/.

  Heeft u plannen voor een verbouwing of verhuizing? Kansen bij Verkassen is een online milieuwijzer die helpt om duurzame keuzes te maken. U kunt een gratis account aanmaken via www.kansenbijverkassen.nl/aanbod

  Meer informatie

  Wilt u meer weten over het aanbod van Stimular? Neem dan contact op met Stefan Romijn via telefoonnummer 010 – 238 28 27 of s.romijn@stimular.nl.