De activiteiten van SPBS worden sinds 1 januari 2016 grotendeels voortgezet in de BIZ Halfweg-Molenwatering, bezoek de website van de BIZ voor het laatste nieuws >>

 • Menu

 • Meldpunt


  Overlast?
  Meld het!
  >>>
 • Archief

 • Werkgeversservicepunt


  Het werkgeversservicepunt Nissewaard maakt van gemotiveerde kandidaten uitstekende arbeidskrachten voor uw organisatie.

  Lees meer >>
 • Weer & Verkeer


  Weersverwachting
  Spijkenisse
  Weeronline.nl - Meer weer in Spijkenisseweeronline.nl Altijd jouw weer

 • Uw bedrijf voor 5 december verplichte energieaudit?

  7 september 2015 – 13:54

  Onlangs is een nieuwe Europese richtlijn ingegaan: de Energie Efficiency Directive (EED). Deze richtlijn houdt in dat bedrijven met meer dan 250 medewerkers of een omzet van meer dan 50 miljoen euro verplicht zijn om iedere vier jaar een energieaudit uit te laten voeren. De eerste audit moet al uiterlijk 5 december zijn uitgevoerd en toegestuurd naar DCMR.

  De audit bestaat uit een uitgebreid energiebesparingsonderzoek, waarbij alle energieverbruikers in kaart zijn gebracht (energiebalans) en besparende maatregelen met terugverdientijden worden doorberekend. Daarnaast bestaat de audit ook uit een mobiliteitsonderzoek, waarin in ieder geval de besparingsmogelijkheden op het wagenpark en zakelijk verkeer in beeld worden gebracht.

  Voorwaarden en uitzonderingen

  Heeft uw bedrijf meer dan 250 medewerkers of een omzet van meer dan 50 miljoen euro per jaar? Dan bent u verplicht deze audit voor 5 december 2015 uit te voeren. Let op: ook als u meerdere vestigingen of BV’s heeft die samen boven de 250 medewerkers of 50 miljoen omzet uitkomen, is de energie audit voor u verplicht. Er zijn enkele uitzonderingen:

  • Als u de afgelopen 4 jaar al een uitgebreid energiebesparingsonderzoek heeft ingediend bij DCMR bent u vrijgesteld van het energieonderzoek en is alleen nog een aanvullend mobiliteitsonderzoek vereist.
  • Als u deelneemt aan MJA3 of het ISO 14001 certificaat inclusief de ISO 14051 bent u vrijgesteld van het energieonderzoek en is alleen nog een aanvullend mobiliteitsonderzoek vereist.
  • Als u een Lean and Green award heeft, bent u vrijgesteld van het mobiliteitsonderzoek en is alleen nog een aanvullend energieonderzoek vereist.

  Korting voor SPBS-participanten

  Stichting Stimular heeft jarenlange ervaring met het uitvoeren van zowel energie- als mobiliteitsonderzoeken en kan deze onderzoeken tegelijkertijd uitvoeren, zodat u tijd en kosten bespaart. SPBS-participanten ontvangen daar bovenop 15% korting op de diensten van Stimular. Neem voor meer informatie contact op met Stefan Romijn via 010-238 28 27 of s.romijn@stimular.nl.

  Meer informatie over de EED-richtlijn is te vinden op www.rvo.nl/kansen-voor-energie-efficiency-met-nieuwe-richtlijn-eed.


  Plaats een reactie