De activiteiten van SPBS worden sinds 1 januari 2016 grotendeels voortgezet in de BIZ Halfweg-Molenwatering, bezoek de website van de BIZ voor het laatste nieuws >>

 • Menu

 • Meldpunt


  Overlast?
  Meld het!
  >>>
 • Archief

 • Werkgeversservicepunt


  Het werkgeversservicepunt Nissewaard maakt van gemotiveerde kandidaten uitstekende arbeidskrachten voor uw organisatie.

  Lees meer >>
 • Weer & Verkeer


  Weersverwachting
  Spijkenisse
  Weeronline.nl - Meer weer in Spijkenisseweeronline.nl Altijd jouw weer

 • BIZ: nieuwe dimensie samenwerking ondernemers Halfweg en Molenwatering

  1 mei 2015 – 08:29

  Ondernemers van Halfweg en Molenwatering in Spijkenisse opgelet. Dit jaar hebben verschillende ondernemers op dit bedrijventerrein gezamenlijk de handschoen opgepakt voor realisatie van een Bedrijveninvesteringszone (BIZ). BIZ is een gebiedsgerichte heffing die het mogelijk maakt om gezamenlijk te investeren in het verbeteren van de kwaliteit en het gebruik van een bedrijventerrein.

  Op 23 april jl. werd in het Carlton Oasis Hotel een succesvolle BIZ ontbijtbijeenkomst georganiseerd. Diverse gastsprekers spraken daar over de BIZ en het belang daarvan op Halfweg en Molenwatering.

  Gastspreker Edwin Markus legde uit dat een BIZ de organisatiegraad verhoogt, het budget voor gezamenlijke investeringen vergroot en ‘free-riders’ uitsluit. Middels een BIZ krijgen ondernemers regie over hun eigen gebied. Door samen te werken wordt de BIZ een serieuze gesprekspartner voor de gemeentelijke diensten.

  Gelijkwaardig investeren

  Wethouder Christel Mourik sprak over de meerwaarde van een BIZ. “De meerwaarde van een BIZ is weten dat je met z’n allen investeringen doet, in plaats van dat maar 30% van de ondernemers bereid is om te investeren.”

  De BIZ werd positief ontvangen. Nagenoeg 100% van alle aanwezigen stemden voor een BIZ op Halfweg en Molenwatering. Naar aanleiding van de bijeenkomst vonden er reeds gesprekken met geïnteresseerden plaats. Zo zegt ondernemer Jan Berkelaar. “De reden dat ik zo positief ben over de BIZ is, dat deze het mogelijk maakt om ‘free riders’ uit te sluiten. Ik ben van mening dat wij allemaal verantwoordelijk zijn voor een gezonde en vitale bedrijfsomgeving.”

  Meer informatie

  Wilt u meer weten over deze BIZ? Ga dan naar www.spbs.nl/biz, of stuur ons een bericht via biz@spbs.nl.


  Plaats een reactie