De activiteiten van SPBS worden sinds 1 januari 2016 grotendeels voortgezet in de BIZ Halfweg-Molenwatering, bezoek de website van de BIZ voor het laatste nieuws >>

 • Menu

 • Meldpunt


  Overlast?
  Meld het!
  >>>
 • Archief

 • Werkgeversservicepunt


  Het werkgeversservicepunt Nissewaard maakt van gemotiveerde kandidaten uitstekende arbeidskrachten voor uw organisatie.

  Lees meer >>
 • Weer & Verkeer


  Weersverwachting
  Spijkenisse
  Weeronline.nl - Meer weer in Spijkenisseweeronline.nl Altijd jouw weer

 • Bedrijven-investeringszone

  In 2010 is Stichting Parkmanagement Bedrijventerreinen Spijkenisse (SPBS) opgericht. SPBS is een samenwerkingsverband van, voor en door ondernemers op de bedrijventerreinen Halfweg en Molenwatering. In de afgelopen jaren is SPBS succesvol gebleken en zijn er diverse positieve resultaten geboekt. Dit is onder andere terreinbeveiliging en het behalen van het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO).

  In samenwerking met gemeente Nissewaard onderzoekt SPBS nu de mogelijkheden om met een Bedrijveninvesteringszone (BIZ) de SPBS-activiteiten op de bedrijventerreinen Halfweg en Molenwatering te borgen. Met een BIZ komen de ondernemers van Halfweg-Molenwatering tot een krachtige en gebiedsgerichte samenwerking die de slagkracht vergroot.

  Onderzoek

  Wij zien het belang en de voordelen van een sterk/krachtig ondernemers collectief op ons bedrijventerrein. Maar denkt u daar ook zo over? En zo ja, welke activiteiten zouden er volgens u door het collectief kunnen of moeten worden opgepakt. Velen van u hebben meegewerkt aan het onderzoek dat in de 1e helft van 2015 plaatsvond. Op basis van dit onderzoek werd het BIZ-plan opgesteld, dat wij in september publiceerden.

  Informatiebijeenkomsten

  Op 23 april organiseerde SPBS in samenwerking met gemeente Nissewaard en OFS een 1e bijeenkomst in het Carlton Oasis Hotel. Bekijk de presentaties en van de bijeenkomst, of  lees een verslag. Op 24 en 25 juni vond er een vervolgbijeenkomst plaats, waar de resultaten van het onderzoek werden behandeld.

  BIZ-plan en bedrijfsbezoeken


  Vanaf september 2015 benaderen wij alle bedrijven op Halfweg-Molenwatering voor een persoonlijke toelichting op het BIZ-plan. U kunt het plan via onderstaand formulier aanvragen. Wij komen graag langs om u verder te informeren, maak een afspraak via info@spbs.nl, of tel. 010-2310601.  Stemmen in november

  Er kon tot en met 13 november op de BIZ worden gestemd door bedrijven van Halfweg-Molenwatering. Op 4 november werd er in dit kader een laatste bijeenkomst georganiseerd in Sportcentrum Halfweg (lees het verslag). Om de stemming correct te laten verlopen is er vooraf een stemreglement opgesteld.

  Iedereen doet mee

  “Een BIZ is van, voor en door ondernemers. De praktijk leert dat parkmanagement werkt. Er ontstaat een krachtiger geluid naar
  de diverse externe partners en er worden zichtbare resultaten geboekt (B2B, inkooptrajecten,KVO).

  Het mooie van een BIZ is dat iedereen mee doet, freeriders worden uitgesloten en ook kleinere ondernemers krijgen inspraak.”

  Frederik Reimers,
  Carlton Oasis Hotel

  Ambassadeurs

  Heeft u vragen over de BIZ en praat u hier graag eens over met één van uw mede-ondernemers? Onderstaand een kleine greep uit de ondernemers die al enthousiast zijn over de BIZ Halfweg-Molenwatering, zij vertellen u graag meer.

  Daan van der Ent Top Movers
  Nel van ‘t Hof Van ‘t Hof
  Roy Verduyn Safety & Medical Training
  Ronald van der Vlies Auto Dekker
  Frederik Reimers Carlton Oasis Hotel

   

  In het belang van ons allemaal

  “Het heeft ons goed gedaan om direct aan te sluiten bij SPBS en de Duurzaamheidskring Spijkenisse. Wij zijn als bedrijf uitstekend ontvangen in Spijkenisse. Er is duidelijk een luisterend oor voor ondernemers en de samenwerking loopt goed.

  Het doorontwikkelen van parkmanagement naar een BIZ is in het belang van ons allemaal.”

  Nel van ‘t Hof,
  van ‘t Hof

  Meer informatie

  Wilt u graag meer weten over de voordelen die een BIZ u als ondernemer biedt? Neem dan contact op met SPBS-parkmanager Boyd Bartels, via biz@spbs.nl of 010-2310601. Hij vertelt u graag meer.

   

  Veelgestelde vragen