De activiteiten van SPBS worden sinds 1 januari 2016 grotendeels voortgezet in de BIZ Halfweg-Molenwatering, bezoek de website van de BIZ voor het laatste nieuws >>

 • Menu

 • Meldpunt


  Overlast?
  Meld het!
  >>>
 • Archief

 • Werkgeversservicepunt


  Het werkgeversservicepunt Nissewaard maakt van gemotiveerde kandidaten uitstekende arbeidskrachten voor uw organisatie.

  Lees meer >>
 • Weer & Verkeer


  Weersverwachting
  Spijkenisse
  Weeronline.nl - Meer weer in Spijkenisseweeronline.nl Altijd jouw weer

 • Strippenkaart nog zeker een maand geldig

  3 februari 2011 – 10:54

  Voor medewerkers, die met het openbaar vervoer naar het werk gaan, wordt het afscheid van de vertrouwde stempelkaart nog even uitgesteld. De strippenkaart blijft ook in Zuid-Holland nog zeker een maand geldig als vervoersbewijs. Dat heeft de Tweede Kamer besloten. Aanleiding is de fraudegevoeligheid van de OV-chipkaart. De Kamer wil dat minister Schultz van Haegen eerst onderzoekt wat de risico’s zijn. De minister gaat aan de slag en krijgt daar een maand voor.

  “Wij zullen nu wachten”
  Verantwoordelijk gedeputeerde Asje van Dijk van de provincie Zuid-Holland legt zich daarbij neer: “Wij kunnen niet anders dan de wens van de minister en van de Tweede Kamer respecteren. De strippenkaart blijft voorlopig geldig als vervoersbewijs naast de OV-chipkaart. Wij waren er klaar voor. We zullen nu wachten op een signaal van de minister, wanneer we als provincie wél over kunnen naar een systeem waarbij alleen de OV-chipkaart geldig is.”

  Gedeputeerde Van Dijk benadrukt dat ondertussen iedereen gewoon met de OV-chipkaart en met de strippenkaart kan blijven reizen.


  Tags: , , ,

  Plaats een reactie