De activiteiten van SPBS worden sinds 1 januari 2016 grotendeels voortgezet in de BIZ Halfweg-Molenwatering, bezoek de website van de BIZ voor het laatste nieuws >>

 • Menu

 • Meldpunt


  Overlast?
  Meld het!
  >>>
 • Archief

 • Werkgeversservicepunt


  Het werkgeversservicepunt Nissewaard maakt van gemotiveerde kandidaten uitstekende arbeidskrachten voor uw organisatie.

  Lees meer >>
 • Weer & Verkeer


  Weersverwachting
  Spijkenisse
  Weeronline.nl - Meer weer in Spijkenisseweeronline.nl Altijd jouw weer

 • SGS verduurzaamt verlichting en creëert lokale werkgelegenheid

  2 maart 2015 – 10:52

  Dinsdag 17 februari bezocht wethouder Christel Mourik, gemeente Nissewaard, het verduurzamings-project bij SGS Nederland te Spijkenisse. Een mooi voorbeeld van een tweezijdig ‘glokaal’ project. Enerzijds als een samenwerking tussen de multinational SGS en een lokale sociale werkvoorziening, anderzijds door het aanpassen van de verlichting in het kader van een mondiale trend van verduurzaming.

  SGS en De Welplaat

  SGS, opgericht in 1878, is expert op het gebied van inspectie, controle, analyse en certificering en staat bekend als de benchmark voor kwaliteit en integriteit. SGS heeft wereldwijd een netwerk van ca. 1650 kantoren en laboratoria met meer dan 80.000 werknemers. Het hoofdkantoor in Nederland is gevestigd in Spijkenisse.

  De Welplaat is al sinds 1962 actief op het gebied van de Sociale Werkvoorziening en biedt werk aan mensen in het kader van de Wet Sociale Werkvoorziening (WSW). Ongeveer 450 inwoners met een afstand tot de arbeidsmarkt uit Spijkenisse en omgeving werken bij de Welplaat. Iedere werknemer krijgt daarbij de kans zich te ontplooien. Onder begeleiding wordt steeds bekeken of mensen intern kunnen doorstromen of kunnen terugkeren naar het reguliere bedrijfsleven.

  Het project

  Het idee van het verduurzamen van de verlichting komt voort uit de ‘Duurzaamheidskring Spijkenisse’ dat een initiatief is van de ‘Stichting Parkmanagement Bedrijventerreinen Spijkenisse (SPBS). Een samenwerkingsverband van bedrijven en organisaties in Spijkenisse. SGS Nederland realiseert door het aanpassen van de huidige TL verlichting een energiebesparing van 51,5% en een evenredige reductie van de CO2 uitstoot. De bestaande armaturen worden verduurzaamd, dit leidt tot een minimale afvalstroom en creëert werkgelegenheid dat uitstekend kan worden ingevuld door mensen met een arbeidsbeperking.

  Het project wordt uitgevoerd door verlichtingsbedrijf Lumeco, gespecialiseerd in duurzame verlichtingsoplossingen met maximale inzet van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De werknemers van De Welplaat worden begeleid door ervaren elektromonteurs van Lumeco. Daardoor wordt er niet alleen tijdelijke werkgelegenheid gecreëerd maar ontwikkelen de mensen ook diverse vaardigheden en capaciteiten. Zo wordt de kans op reguliere arbeid vergoot.

  Win-win-win situatie

  De Welplaat en Lumeco kunnen voor iedere grote eindverbruiker de win-win-win situatie creëren met energiezuinige verlichting. Een beter milieu, een lagere energierekening en werkgelegenheid voor mensen met een arbeidsbeperking. Lumeco en De Welplaat zijn altijd op zoek naar nieuwe projecten waarbij deze win-win-win situatie gecreëerd kan worden. Voor meer informatie kunt u contact opnemen of bezoek de website, www.lumeco.nl.


  Plaats een reactie