De activiteiten van SPBS worden sinds 1 januari 2016 grotendeels voortgezet in de BIZ Halfweg-Molenwatering, bezoek de website van de BIZ voor het laatste nieuws >>

 • Menu

 • Meldpunt


  Overlast?
  Meld het!
  >>>
 • Archief

 • Werkgeversservicepunt


  Het werkgeversservicepunt Nissewaard maakt van gemotiveerde kandidaten uitstekende arbeidskrachten voor uw organisatie.

  Lees meer >>
 • Weer & Verkeer


  Weersverwachting
  Spijkenisse
  Weeronline.nl - Meer weer in Spijkenisseweeronline.nl Altijd jouw weer

 • Ondernemerscollectief SPBS behaalt zilver bij Bedrijventerrein Inspiratie Award

  20 oktober 2015 – 09:35

  Het ondernemerscollectief SPBS (Stichting Parkmanagement Bedrijventerreinen Spijkenisse) was runner up bij de landelijke BT Inspiratie Award op woensdag 14 oktober jl. De samenwerking die SPBS zoekt met ondernemers en de gemeente Nissewaard heeft dus haar vruchten afgeworpen.

  Samenwerken loont

  Met een grote veiligheidsoefening, de Duurzaamheidskring en OnOvOn treden de samenwerkende partijen buiten de gebaande parkmanagement-paden. Deze projecten zijn een aanvulling op het reeds bestaande fundament van projecten gericht op een schoon, heel en veilig bedrijventerrein. Want ook daarin hebben de betrokken ondernemers en gemeente Nissewaard de afgelopen jaren geïnvesteerd. Met de gezamenlijke inspanningen hebben zij SPBS in staat gesteld om tot deze resultaten te komen. Daarnaast besparen veel ondernemers in Nissewaard op afval, energie en beveiliging. En ook het team KVO draait goed, met het Keurmerk Veilig Ondernemen als belangrijke erkenning.

  Gemeente Nissewaard en de parkmanager initieerden de projecten vanuit de basisgedachte “Samen meer waarde“. Het is een enorme opsteker dat dit niet onopgemerkt is gebleven. Er zijn in Nederland ca. 4.000 bedrijventerreinen en velen schreven zich in voor de Inspiratie Award. De jury selecteerde eerder dit jaar een longlist van 16 succesvolle en inspirerende projecten, waarna SPBS vervolgens in de absolute finale met Overbetuwe en Urbanisator om de prijzen mocht strijden.

  Cultuur van doen

  De vakjury uitte het volgende over de samenwerking op bedrijventerrein Halfweg-Molenwatering.

  De PPS-tandem is een prachtig voorbeeld van proactief parkmanagement. Op bedrijventerrein Halfweg-Molenwatering in de gemeente Nissewaard is een cultuur van ‘doen’ gecreëerd waarin ‘de tandem’ van Peter in ’t Veld (beleidsmedewerker gemeente Nissewaard) en Boyd Bartels (parkmanager) de motor van het project is. De jury prijst ook de intensieve samenwerking met het onderwijs, maar zet vraagtekens bij de vernieuwing rondom de verschillende thema’s. Sterk parkmanagement: jazeker. Vernieuwend: te weinig. Zo concludeert de jury.

  En nu verder …

  Na de mooie woorden van de vakjury tijdens de BT Award is SPBS er nog meer op gebrand om ook een succes te maken van de Bedrijveninvesteringszone (BIZ); het volgende collectieve ondernemersproject dat in de steigers staat voor Halfweg-Molenwatering. Op www.spbs.nl/biz vindt u meer informatie.  1 reactie op “Ondernemerscollectief SPBS behaalt zilver bij Bedrijventerrein Inspiratie Award”

  1. Door Gerard de Haan op okt 25, 2015 | Reageer

   Een prachtige prestatie van een goed product. Wie weet wat we nog meer kunnen gaan bereiken. Ben benieuwd hoe onze achterban dit vindt.

  Plaats een reactie