De activiteiten van SPBS worden sinds 1 januari 2016 grotendeels voortgezet in de BIZ Halfweg-Molenwatering, bezoek de website van de BIZ voor het laatste nieuws >>

 • Menu

 • Meldpunt


  Overlast?
  Meld het!
  >>>
 • Archief

 • Werkgeversservicepunt


  Het werkgeversservicepunt Nissewaard maakt van gemotiveerde kandidaten uitstekende arbeidskrachten voor uw organisatie.

  Lees meer >>
 • Weer & Verkeer


  Weersverwachting
  Spijkenisse
  Weeronline.nl - Meer weer in Spijkenisseweeronline.nl Altijd jouw weer

 • Ondernemers Halfweg-Molenwatering enthousiast over BIZ

  1 juli 2015 – 15:31

  “Een BIZ moet er gewoon komen”, aldus een enthousiaste ondernemer tijdens één van de BIZ-bijeenkomsten die op 24 en 25 juni plaatsvonden. In het Carlton Oasis hotel gingen ondernemers in gesprek over de voordelen van een BIZ (Bedrijven Investeringszone). Samen zorgen voor een schoon, heel en veilig bedrijventerrein – met een eerlijke kostenverdeling. Daar heeft iedere ondernemer baat bij. Met deze bijeenkomst werd weer een stap in de goede richting genomen.

  Een BIZ is een middel dat de ondernemers van een bedrijventerrein zeggenschap geeft over oa de veiligheid en de uitstraling van de buitenruimte. Een BIZ brengt bovendien daadkracht op het gebied van belangenbehartiging richting overheden.

  Tijdens de informatiebijeenkomst werd duidelijk gemaakt dat de BIZ ook voor de kleine ondernemer toegevoegde waarde biedt. Iedere stem telt en is even belangrijk binnen een BIZ. De aanwezige ondernemers bleken zeer enthousiast over het gezamenlijke gedachtegoed.

  Halfweg-Molenwatering telt 280 ondernemers die samen 400 stemmen hebben. Met een gezamenlijke vastgoedportefeuille van ruim 200 miljoen euro op Halfweg-Molenwatering.

  In de zaal werd duidelijk hoeveel we met zo’n grote vuist kunnen bereiken. Wat vooral duidelijk werd is het feit dat de gemeente vooral faciliterend optreedt en geen zeggenschap heeft in de bestedingen. Die macht ligt volledig bij het collectief van ondernemers. Daarbij komt ook nog eens dat zo ’n collectief ook daadwerkelijk invloed en zeggenschap zal hebben over het gebied, daar kan geen gemeente meer om heen.

  Betaalbaar en eerlijke kostenverdeling

  De aanwezigen waren zeer enthousiast. “Een BIZ moet er gewoon komen. Wanneer we het met z’n allen doen boeken we nog meer resultaten. Samen komen we veel verder”. Aldus Jeroen van Roon van Van Roon en Zoon. “En voor de kosten hoef je het niet te laten,” vulde BIZ-expert Edwin Markus aan, ”want een gemiddelde brandverzekering is duurder. We praten hier over nog geen 0,6 promille investering voor het hele gebied. Met maximaal resultaat!”

  De evenwichtige verdeling van de kosten werd goed ontvangen: “Het geeft een eerlijker gevoel,” sprak Arie van Gorsel, “en de bijdragen zijn verhoudingsgewijs wel erg laag.” Ronald van der Vlies vult aan: “Het gaat om tientjeswerk per maand, daar kun je als ondernemer niet moeilijk over doen, omdat je in je eentje doorgaans veel meer tijd en energie kwijt bent. En dan ook nog het risico loopt dat het probleem niet opgelost wordt. Ik ben voor!”

  Nieuwe ambassadeurs staan op

  Verschillende ondernemers hebben naar aanleiding van de bijeenkomst zelf de handschoen opgepakt en vertolken nu een ambassadeursrol voor de BIZ. Zij willen dat de BIZ er komt. “Dit moet je gewoon uitdragen, als iedereen zijn of haar buurman erop aanspreekt, dan is iedereen in no-time op de hoogte en enthousiast. Daar ben ik van overtuigd.” Aldus één van de enthousiaste ondernemers. De nieuwe BIZ-ambassadeurs zijn met de BIZ-flyer onder de arm vertrokken om hun buren te informeren over de BIZ. Met resultaat, dit leidde direct na de bijeenkomst al direct in een extra stem vóór de BIZ.

  Resultaten onderzoek tot nu toe

  Inmiddels heeft 25% van de stemgerechtigden al aan het lopende BIZ-onderzoek meegewerkt, waarvan 70% ‘voor’ een BIZ stemt! Als die lijn zich voortzet gaat deze er dus zeker komen op Halfweg-Molenwatering.

  Uit de peiling is gebleken dat de ondernemers vooral behoefte hebben aan een schoon, heel, veilig en bereikbaar bedrijventerrein. Ander doorn in het oog is leegstand, een zaak die vanuit het collectief goed kan worden aangepakt. Ook is er veel behoefte aan belangenbehartiging (richting overheden), organiseren van ondernemersbijeenkomsten en het begeleiden en faciliteren van breedbandinternet.

  Op basis van de gekozen activiteiten is er een voorlopige begroting gemaakt. De totale uitgaven van de begroting zijn verdeeld in een staffel.

  Meer informatie

  Wilt u meer gedetailleerde informatie dan verwijzen wij u door naar de presentatie van de bijeenkomst.
  Deze kunt u downloaden via de volgende link: www.spbs.nl/docs/150624_BIZ_H&M.pdf.

  Heeft u uw mening nog niet gegeven? Doe dit vandaag nog! Geef uw mening via: www.spbs.nl/peiling. Een BIZ is van, voor een door ondernemers. Dus geef uw stem!

  Met vriendelijke groet,
  Namens de BIZ-werkgroep

  Gerard de Haan


  Plaats een reactie