De activiteiten van SPBS worden sinds 1 januari 2016 grotendeels voortgezet in de BIZ Halfweg-Molenwatering, bezoek de website van de BIZ voor het laatste nieuws >>

 • Menu

 • Meldpunt


  Overlast?
  Meld het!
  >>>
 • Archief

 • Werkgeversservicepunt


  Het werkgeversservicepunt Nissewaard maakt van gemotiveerde kandidaten uitstekende arbeidskrachten voor uw organisatie.

  Lees meer >>
 • Weer & Verkeer


  Weersverwachting
  Spijkenisse
  Weeronline.nl - Meer weer in Spijkenisseweeronline.nl Altijd jouw weer

 • Nieuwe stimuleringsregeling leidt tot groei duurzame energie

  6 juli 2011 – 11:09

  Door de nieuwe stimuleringsregeling voor duurzame energie (de SDE+) kunnen bijna zeshonderd projecten worden gerealiseerd voor de productie van groen gas en het opwekken van elektriciteit uit biomassa, wind en zon. Daarmee wordt de opwekking zeker gesteld van een hoeveelheid duurzame energie die voldoende is voor het verbruik van 120 duizend huishoudens.

  Voor de SDE+ regeling die op 1 juli 2011 werd opengesteld, is veel animo. Er is voor circa 1,5 miljard euro aan projecten ingediend, wat overeenkomt met het beschikbare budget. De projecten die zijn ingediend, hebben een garantieprijs van maximaal 9 cent per kilowattuur elektriciteit of 62 cent per kubieke meter groen gas.

  De regeling is zo opgezet dat verschillende vormen van duurzame energie met elkaar concurreren en producenten worden geprikkeld voor een zo laag mogelijk subsidiebedrag in te schrijven.

  ‘Met deze aanpak wekken we per euro belastinggeld veel meer groene energie op,’ aldus minister Verhagen van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie. ‘Hierdoor groeit het aandeel duurzame energie, zodat we minder afhankelijk worden van olie, kolen en gas.’

  De subsidie overbrugt het verschil tussen de garantieprijs van de hernieuwbare energie en de geldende energieprijzen. Als de marktprijs voor een kilowattuur elektriciteit 5 cent is, bedraagt de subsidie 4 cent. Hoe hoger de energieprijs, hoe lager de subsidie en vice versa. De subsidie geldt voor hoogstens 15 jaar.

  Agentschap NL, de uitvoeringsorganisatie voor de SDE+ regeling, gaat de ingediende projecten de komende weken beoordelen om vast te stellen of aan alle voorwaarden van de regeling is voldaan. Zo moeten aanvragers beschikken over de nodige vergunningen, moeten ze aannemelijk maken dat ze een goede kosteninschatting hebben gemaakt en dat ze kunnen beschikken over de nodige financiering.

  Bron: Agentschap NL


  Tags: , , , ,

  Plaats een reactie