De activiteiten van SPBS worden sinds 1 januari 2016 grotendeels voortgezet in de BIZ Halfweg-Molenwatering, bezoek de website van de BIZ voor het laatste nieuws >>

 • Menu

 • Meldpunt


  Overlast?
  Meld het!
  >>>
 • Archief

 • Werkgeversservicepunt


  Het werkgeversservicepunt Nissewaard maakt van gemotiveerde kandidaten uitstekende arbeidskrachten voor uw organisatie.

  Lees meer >>
 • Weer & Verkeer


  Weersverwachting
  Spijkenisse
  Weeronline.nl - Meer weer in Spijkenisseweeronline.nl Altijd jouw weer

 • Komen we straks Spijkenisse nog wel in?

  26 september 2011 – 08:20

  “Blijft Spijkenisse goed bereikbaar tijdens de werkzaamheden aan de A15?”, sprak dagvoorzitter en voormalig SGS-directeur Gerard de Haan. Met een volmondige “ja” onderstreepte Wethouder Christel Mourik duidelijk de insteek van de Gemeente Spijkenisse. Volgens Jan van der Meene blijft het Rotterdamse havengebied goed bereikbaar, maar dat zal volgens Jaco ter Steege door ons allen tezamen worden gerealiseerd.

  Op woensdag 21 september organiseerde de Stichting Parkmanagement Bedrijventerreinen Spijkenisse (SPBS) een ontbijtbijeenkomst voor de ondernemers van bedrijventerreinen Molenwatering en Halfweg. Tijdens deze goedbezochte bijeenkomst in het Carlton Oasis gaven verschillende sprekers hun visie op de aanstaande werkzaamheden aan de A15. “Het staat buiten kijf dat de werkzaamheden die gaan plaatsvinden vanaf eind 2011, gevolgen zullen hebben voor de ondernemers van Spijkenisse. Door een goede informatievoorziening vanuit projectontwikkelaars aan de ene kant en het meedenken en anticiperen van de ondernemers aan de andere kant kunnen er echter een hoop zaken worden gestroomlijnd”, aldus Wethouder Mourik.

  Projectontwikkelaar A-lanes A15 heeft van Rijkswaterstaat de opdracht gekregen tot het verbreden van de A15, de aanleg van een nieuwe Botlekbrug en het onderhoud aan de A15 voor de komende 25 jaar. Spreker Jan van de Meene, projectdirecteur bij A-Lanes A15, gaf aan dat het uiteindelijke doel van de verbreding van de A15 is: een betere bereikbaarheid van de Maasvlakte met het Europese achterland. Hierbij is de werkmethode van A-lanes gericht op het minimaliseren van hinder. In tegenstelling tot traditionele bouwmethodes zal er daarom een aparte ontsluiting voor dag en nacht worden gehanteerd, in plaats van een voortdurende afsluiting.

  Na deze toelichting van de werkzaamheden gaf Jaco ter Steege van de Verkeersonderneming inzicht in de mogelijkheden om als ondernemer zelf het voortouw te nemen in de bevordering van de eigen mobiliteit. “Door middel van een kostenloze bedrijfsscan,” zei Ter Steege, ”kan een bedrijf laten doorlichten welke mogelijkheden er voorhanden zijn om woon-werkverkeer en bedrijfsgerelateerde vervoersbewegingen meer efficiënt te laten plaatsvinden.” Daarnaast onderneemt de Verkeersonderneming – een samenwerkingsverband tussen Rijkswaterstaat, het Havenbedrijf, Stadsregio Rotterdam en gemeente Rotterdam – zelf ook maatregelen ter bevordering van de infrastructuur in de vorm van verkeersmanagement.

  Cees Vingerling sloot de bijeenkomst op inspirerende wijze af door zijn droom over een bereikbaar Voorne Putten ten toon te spreiden. De Rabobank voorman belichtte de kansen en uitdagingen die hij ziet in het kader van een bereikbaar Voorne Putten. Zijn presentatie was een oproep tot ondernemend besturen. Vingerling pleitte daarbij voor het doorhakken van knopen omtrent belangrijke verkeersvraagstukken.  Met als doel het vergroten van de bereikbaarheid van Voorne Putten. Zodat de regio, waar Vingerling als Zuidlander zo trots op is, definitief op de kaart wordt gezet.

  Zo kwam de bijeenkomst, die werd georganiseerd in samenwerking met de Gemeente Spijkenisse, Verkeersonderneming en de Kamer van Koophandel, bruisend ten einde. De aanwezige ondernemers kregen nog wel de gelegenheid om de sprekers één-op-één aan de tand te voelen. Wat zeker is, is dat dit onderwerp de gemoederen de komende jaren zeker nog bezig gaat houden. Deze bijeenkomst onderstreepte het belang van heldere communicatie over de werkzaamheden aan de A15. Dit is in ieders belang. Er wordt immers naar een gedeeld doel toegewerkt: een bereikbaar Voorne Putten en daarmee een bereikbaar Spijkenisse!

  Download de presentaties van de bijeenkomst:

  Presentatie:

  Bijeenkomst Stichting SPBS te Spijkenisse


  Presentatie:

  Stand van zaken A15 MaVa-project


  Cees Vingerling

  Presentatie:

  Droom Bereikbaar Voorne Putten


  Tags: , , , , , , , , , , ,

  Plaats een reactie