De activiteiten van SPBS worden sinds 1 januari 2016 grotendeels voortgezet in de BIZ Halfweg-Molenwatering, bezoek de website van de BIZ voor het laatste nieuws >>

 • Menu

 • Meldpunt


  Overlast?
  Meld het!
  >>>
 • Archief

 • Werkgeversservicepunt


  Het werkgeversservicepunt Nissewaard maakt van gemotiveerde kandidaten uitstekende arbeidskrachten voor uw organisatie.

  Lees meer >>
 • Weer & Verkeer


  Weersverwachting
  Spijkenisse
  Weeronline.nl - Meer weer in Spijkenisseweeronline.nl Altijd jouw weer

 • Eerste hybride stadsbus Dordrecht gepresenteerd

  22 maart 2011 – 08:26

  Arriva en de provincie Zuid-Holland hebben de eerste hybride stadsbus van Dordrecht gepresenteerd. De bus was maandag van 13.00 tot 15.30 uur het middelpunt van belangstelling op het Statenplein in Dordrecht. Op een groot scherm was live het hybride-seminar te volgen, waar onder andere Wubbo Ockels zijn visie op duurzaamheid gaf.

  30 procent minder CO2-uitstoot
  Alle 27 Dordtse stadsbussen worden geleidelijk vervangen door gloednieuwe hybride bussen van het merk Volvo. Deze bussen hebben tot 30 procent minder CO2-uitstoot, tot 50 procent minder emissie en rijden ook nog eens tot 30 procent stiller. Dit betekent een schonere leefomgeving en een beter milieu in Dordrecht. De eerste hybride bus wordt medio april in de dienstregeling opgenomen. De overige 26 bussen stromen geleidelijk in. De laatste levering staat gepland voor februari 2012.

  Primeur
  Dordrecht is de eerste stad in Nederland met een volledige stadsdienst alleen gereden met hybride bussen. “Een primeur! Zorg voor het milieu en groei van de mobiliteit gaan zo hand-in-hand en dat is maar goed ook, want we willen dat steeds meer mensen vaker de bus pakken”, aldus Asje van Dijk, gedeputeerde Verkeer en Vervoer van de provincie Zuid-Holland. Ook voor Arriva is het een primeur een volledig wagenpark met alleen maar hybride bussen te hebben. Algemeen directeur Anne Hettinga: “In Londen rijden we al een tijdje met hybride dubbeldekkerbussen, maar hier in Nederland is het echt nieuw. De bussen rijden heel anders en verdienen ander onderhoud. Ik vind het leuk om te zien dat de chauffeurs zo trots zijn op het nieuwe materieel.”

  Trotse chauffeurs
  Alle chauffeurs van de stadsdienst Dordrecht hebben een op maat gesneden instructie van leverancier Volvo gekregen. De hybride bus is geen standaard bus en de techniek verdient andere handelingen en rijvaardigheden. De chauffeurs zijn trots dat ze met de gloednieuwe bussen mogen rijden. De reacties na de presentatie en instructie waren zeer positief.

  Hybride-seminar
  Naast de presentatie van de hybride stadsbus gaven specialisten, zoals Wubbo Ockels, tijdens een semiar hun visie op nieuwe technologie, duurzaamheid, milieu en maatschappelijke verantwoordelijkheid. Als afsluiting van het seminar werden alle aanwezigen uitgenodigd een eerste rit met de hybride bus te maken. Tijdens deze rit werd door Edward Jobson, environmental directeur Volvo Bus, uitleg gegeven over de bijzondere technologie van de bussen.

  Samen groen vooruit
  Met de komst van de hybride bussen voor de stad Dordrecht gaan Arriva en de provincie Zuid-Holland ‘Samen groen vooruit’.

  Hybridebus_dordrecht

  Bron: zuidholland.nl


  Tags: , ,

  Plaats een reactie