De activiteiten van SPBS worden sinds 1 januari 2016 grotendeels voortgezet in de BIZ Halfweg-Molenwatering, bezoek de website van de BIZ voor het laatste nieuws >>

 • Menu

 • Meldpunt


  Overlast?
  Meld het!
  >>>
 • Archief

 • Werkgeversservicepunt


  Het werkgeversservicepunt Nissewaard maakt van gemotiveerde kandidaten uitstekende arbeidskrachten voor uw organisatie.

  Lees meer >>
 • Weer & Verkeer


  Weersverwachting
  Spijkenisse
  Weeronline.nl - Meer weer in Spijkenisseweeronline.nl Altijd jouw weer

 • Bedrijveninvesteringszone op Halfweg-Molenwatering een feit

  30 november 2015 – 11:53

  Op 1 januari 2016 gaat op bedrijventerrein Halfweg-Molenwatering in Spijkenisse een bedrijveninvesteringszone (BIZ) van start. Hiervoor konden bedrijven, gelegen binnen het aangewezen gebied, de afgelopen weken stemmen. Na telling van de stemmen door een notaris is de uitkomst positief en kan het bestuur van de BIZ per 1 januari 2016 aan de slag.

  Het Businessplan BIZ-Halfweg/Molenwatering ‘meer doen door samenwerking’, opgesteld door de BIZ-stichting, vormde de basis voor de stemming over de BIZ. Het bestuur van de stichting gaat ervoor zorgen dat de activiteiten uit het plan leiden tot concrete resultaten op het gebied van schoon, heel en veilig en ziet toe op een zorgvuldige besteding van de BIZ-gelden.

  Het voordeel van een BIZ is dat alle partijen binnen het gebied jaarlijks een bijdrage leveren aan de bedrijveninvesteringszone. De rol van de gemeente hierin is om de bijdrage te innen en over te dragen aan de stichting. Een BIZ bestaat in principe 5 jaar. Hierna moet men opnieuw stemmen. De BIZ dient de algemene belangen van de ondernemers op het bedrijventerrein. Als uitgangspunt voor alle activiteiten geldt: ‘Van, door en voor ondernemers’.

  Het bestuur van BIZ Halfweg-Molenwatering bestaat momenteel uit:

  • Daan van der Ent (Topmovers) – secretaris;
  • Nel van ’t Hof (Van ’t Hof Machineverhuur) – lid,
  • Frederik Reimers (Carlton Oasis) – penningmeester en
  • Ronald van der Vlies (Auto Dekker) – lid.

  Deze bestuursleden hebben Gerard de Haan gekozen tot onafhankelijk voorzitter.

  Ik ben blij met de steun van eigenaren en ondernemers op industrieterrein Halfweg-Molenwatering. Nu kunnen we voortgaan met de upgrading van dit terrein en andere, nieuwe activiteiten gaan opzetten en uitvoeren.
  Gerard den Haan

  Een tweede BIZ in Nissewaard. Het is geweldig om te zien dat de ondernemers, zowel in het centrum als op het bedrijventerrein Halfweg-Molenwatering, de handen in één slaan. De kansen en mogelijkheden van een krachtige en gebiedsgerichte samenwerking vergroot naar mijn idee de slagkracht van ondernemend Nissewaard. Ik ben er van overtuigd dat de bedrijven investeringzones bijdragen aan een versterking van de lokale economie.
  Christel Mourik

  BRON:
  Website gemeente Nissewaard


  Plaats een reactie